Архив

Категории

Постъпка на наш ученик, достойна за уважение!

 

В училището получихме писмо , в което благодарна жителка на с. Дебово разказа за достойната постъпка на нашия ученик Силвано Стефанов. Преди няколко дни жената е изгубила портмонето си с над 300 лева.  Силвано го намерил и веднага занесъл портмонето и парите в кметството на селото. Петнадесет минути след това парите са върнати  на собственичката.

„ Благодаря на семейството и на Вас, неговите учители, които засяхте семенцата на честност, доблест и доброта в сърцето на това дете .Постъпката на Силвано е достойна за уважение и подражание. Надявам се, че в училището има и други деца като Силвано. Вярвам, че те ще пораснат и станат достойни граждани на Родината ни”.”- споделя в писмото си  трогната жена.

 

Тържествено откриване на учебната 2019 – 2020 година

Основно училище „Патриарх Евтимий”  посрещна отново своите малки и големи момичета и момчета. Развълнувани учители, ученици и родители се поздравяваха по случай началото на новата учебна година.Но най-вълнуващ е този ден за тези, които за пръв път са в училище- първокласниците.

Тържеството започна с издигане на българския трибагреник, който е символ на величието и силата на българския народ.

Бъдещите  първокласници и техните по- големи приятели – петокласниците рецитираха стихчета за училището, знанието и книгите.

Директорът на училището- г-н Великов тържествено откри учебната 2019-2020 година.

Съобщение  относно    Проект BG05M2OP001-2.011 „Подкрепа за успех“

Съобщение
относно
  Проект BG05M2OP001-2.011 „Подкрепа за успех“
В основно училище “Патриарх Евтимий” бяха сформирани 6 групи по проекта:
І  клас – БЕЛ
ІІ клас- Математика
ІІІ, ІV и VІ клас- БЕЛ
VІІ клас – Математика.
Планираните дейности по проекта са изпълнени до приключване на учебните занятия.

Изложба на документи на ОУ”Патриарх Евтимий”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учители и ученици от училището ни присъстваха на изложба в Държавен Архив – Плевен, където бяха изложени материали от училището.Вълнуващо бе да се докоснем до частица от историята . Гордост е,че точно тези материали е избрала  Силвия Маринова,ученичка в 11 клас на ПТГ, да кандидатства за наградата на херцога на Единбург.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Събитието бе отразено в медиите. Може да видите тук

 

Тържествен концерт по случай 24 май

Учениците от ОУ”Патриарх Евтимий” съвместно със самодейците от читалището в с. Новачене участваха в общоселски концерт по случай 24 май-  ден на славянската писменост, просвета и култура. Прозвуча химна на Кирил и Методий в изпълнение на ученици от училището и певческа група “Колорит”. Учениците рецитираха стихове за Кирил и Методий, за азбуката и книгите, звучаха песни . А танцьорите от групата по факултативно изучаване на песни и танци зарадваха публиката със своите изпълнения. На сцената бяха и самодейците от състав “Експеримент” .

Призови места за спортистите от нашето училище на Ученически игри 2019година

И тази година момичетата и момчетата от нашето училище, участвали в ощинския кръг на Ученическите игри ,имат повод за гордост – грабнаха почти всички спортни купи и награди.

Първо място извоюваха нашите спортисти за :

Баскетбол – момчета ,     Баскетбол – момичета

Щафета- момчета   ,         Щафета- момичета

Футбол –  младша група – IV клас ,         Футбол – момчета от прогимназиален етап

Ерик  от 7 клас завоюва I място и медал на дисциплината бягане на 400 м.

А Радостин – също  от 7 клас завоюва I място и медал на дисциплината бягане на 100 м.

Нека поздравим момичетата и момчетата, както и техния треньор -г-жа Кирова ,  за високия спортен дух и за достойното представяне.

 

 

ОУ “Патриарх Евтимий” чества своя патронен празник

С тържествено утро и концерт учениците от ОУ “Патриарх Евтимий” отбелязаха патронния празник на училището.

Във фоайето на училището бяха изложени рисунките на нашите ученици, свързани с празника. А на тържествения концерт момичетата и момчетата от начален и от прогимназиален етап на обучения пяха, танцуваха, рецитираха стихове за родината, за училището и за патриарх Евтимий. Представена бе и мултимедийна презентация за нашето училище и за ученическия живот.А победителите в състезанията по тенис на маса и канадска борба  бяха наградени с грамоти и медали . Връчена бе  преходната купа за победителите от училищното състезание по баскетбол.

Коледно тържество в училище

Много настроение и усмивки имаше днес, 21.12.20187 година , в училище! С тържествено утро учениците отбелязаха идващите светли Коледни  празници, а и настъпващата ваканция!

Коледни стихчета рецитираха ученици от всички класове. Учениците от групата за факултативно изучаване на български фолклорни песни и танци се изявиха на сцената и създадоха много настроение. Изявиха се и танцьори на модерни танци. Чуха се музикални изпълнения от различни стилове- от фолклорни песни до рап .

За първа година учениците показаха своето въображение и участваха в конкурс за карнавален костюм. За всички, участвали в карнавалното дефиле, имаше награди.

За вички ученици имаше почерпка, осигурена от училището – коледен пакет със сладкиши.

Тържеството завърши с празнично хоро, на което се хванаха всички- и малки ,и големи,и учители, и ученици, и служители от училище.

 

 

Отбелязване на 1 ноември- денят на народните будители

С тържествено утро бе отбелязан  денят на народните будители. Във фоайето на училището бе представена изложба с рисунки, които учениците създадоха в часовете по изобразително изкуство. Направен бе и кът с ликовете на българските книжовници и просветители, подчинили своя живот на мисията да пробудят българите от духовния сън на невежеството.

Прозвучаха стихотворения, посветени на празника.