Архив
Категории

Тържествено отбелязване на 24 май в училище

24 май! Паметна дата- ден, в който отдаваме почит на буквите, на духовния полет на човека към светлината на словото , към знанието и книгите. На този ден звучи тъй българското : „Напред! Народността не пада там ,дето знаньето живей“.

Всяка година сърцата ни се разтуптяват от умиление и възторг. И пеем песни, и стихове рецитираме за прослава на Първоучителите- Светите братя Кирил и Методий!

Пъстро, тържествено и вдъхновено бе тържеството тази година/ И нищо, че бе със закъснение! !/

Този ден е ден и на равносметка- За участниците в общинския и областния кръг на олимпиадите бяха раздадени награди- книги. А учениците с отлични резултати от учебния процес получиха емблема „Отличник“- награда за упоритостта при овладяването на знанията.

Учениците от първи, втори, трети и четвърти клас, подготвени от класните си ръководители,пяха и рецитираха стихове,посветени на празника. Участниците във факултативно изучаване на фолклорни песни и танци извиха кръшни хора. . Децата от детската градина също бяха подготвили своите изпълнения и участваха в концерта. А изпълненията на певческата група при Читалището и Духовата музика на Новачене подсилиха доброто настроение. Изненада бе организираната възстановка на българска сватба, изпълнена от учениците от прогимназиален курс под ръководството на г-жа Кирова.