Img
Тържествено отбелязахме Националния празник на Република България

Учениците от ОУ „Патриарх Евтимий“ , предствители от Кметство- Новачене, Наподно читалище „Съгласие- 1907“, земеделска кооперация „Марен“ и хора от селото с тържествено шествие и развети знамена поднесоха венци и цветя на паметника на героите от селото, дали живота си за Родината.В последния работен ден от седмицата с тържествен концерт бе отбелязан Националният празник на Република България- 3 март!

Всеки клас бе подготвил с вълнение своя поетично-музикален поздрав към публиката. Стихотворения и песни за празника 3 март, за героите на България – Левски и Ботев, за родината и училището огласиха сцената. Ученици от 6 клас представиха художествен прочит на творбата на П.Р. Славейков „Изворът на Белоногата“.Изявиха се и участниците в групата по проекта „Заедно в изкуствата и спорта“. Групата по изобразително изкуство с ръководител Дора Георгиева представи своите произведения в изложба във фоайето на училището. А групата за песни и танци с ръководител Тинка Апостолова изви кръшни хора на сцената.

В тържествения концерт взеха участие и участниците в детската музикална школа- Теди Иваницова и Александър Йорданов с изпълнения на пиано и на акордеон. Самодейците от Читалище “Съгласие -1907“ също участваха със свои изпълнения .

С Химна на Република България в изпълнение на самодейци, ученици и всички хора в залата тържественият концерт завърши. А в сърцата остана пламъкът на родолюбието и признателността на потомците към хората, жертвали себе си, за да ни има днес тук!

img